Sosyal Medya

Coğrafyamız

Almanya’da radikal tehdidi artıyor

Almanya’da aşırı sağ ve sol grupların neden olduğu şiddet olaylarında büyük artış yaşandığı açıklandı. İslamcı terör kamplarından dönen gençlerin sayısı da arttı.



Alman iç istihbaratı Anayasayı Koruma TeÅŸkilatı’nın ülke içindeki aşırılıkçı hareketlerle ilgili 2013 raporu Berlin’de kamuoyuna açıklandı.

Raporu açıklayan Ä°çiÅŸleri Bakanı Thomas de Maiziere, aşırı saÄŸcıların ülkedeki mültecilere karşı toplumdaki korkuları kullanma stratejisi konusunda uyardı.

De Maiziere, aşırı saÄŸ ve sol kanattakilerin sayısı artmasa da bu grupların neden olduÄŸu ÅŸiddet olaylarının gözle görülür ÅŸekilde arttığını belirtti.

Rapora göre aşırı saÄŸ kaynaklı ÅŸiddet olaylarının sayısı 2012 yılına göre yüzde 20 oranında artış kaydetti. Åžiddet olaylarının sayısı 473 olarak belirtildi.

İstihbarat kurumu, raporunda her iki aşırı sağcıdan birinin şiddet eğilimli olduğu tahminine de yer verdi. Şiddete hazır aşırı sağcıların sayısı 2013 yılında 9 bin 600 olarak kaydedildi.

Radikal dini gruplara katılımda artış

Ä°stihbarat kurumu, Selefiler gibi radikal dini gruplara katılan gençlerin sayısında da önemli artış olduÄŸuna dikkat çekti.

Rapor bu artışı, Suriye’deki durumu kötüleÅŸmesine baÄŸlıyor ve terör kamplarında eÄŸitim alıp Almanya’ya dönenlerin sayısının ise 100 civarında olduÄŸu kaydediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.